Velkommen til Ponyklubben

Velkommen til Fru Larsens Univers – Ponyklubben.

                                                                                                         

 

Elsker du også heste & ponyer?? Så er du kommet det rette sted hen. 

Her på bloggen vil du snart kunne finde forskellige kreative gør-det-selv projekter, tegninger og Tips & Tricks som er hesterelateret. Du vil også få et indblik i de nye kort og plakater jeg laver, samt du kommer til at møde “Tulle & Ponyerne”, som vil være en stor del af Ponyklubben.

 

   

                                                                                           

Christina 42 år – Ejer/ Illustrator -Kreatør / Ponymor

 

Mor til 3 dejlige unger, Rasmine, Hans & Knud.. Jeg startede med at gå til ridning da jeg var 8 år, efter jeg længe havde plaget mine forældre (De mente jeg skulle vente til jeg var 12 år, lige som min søster). Jeg kom til at ride på Sofus – en fræk fjordhest blanding som altid skulle have hovedet i fodervognen på vej ind i ridehuset, men han lærte mig at ride. Efterfølgende kom jeg til at ride på en masse forskellige elevheste, nogen mere ynglings heste end andre. Vi små piger så meget op til de store piger på rideskolen som havde deres egen hest, og vi var pavestolte hvis vi fik lov til at strigle deres heste.

Jeg ønskede mig inderligt min egen pony, og allerede den gang elskede jeg at tegne – så der blev produceret mange hestetegninger, hvor jeg drømte om min egen pony. Dengang var der ikke noget der hed internet, så jeg elskede at gå på biblioteket og låne forskellige hestebøger, som jeg brugte timer på at læse igennem.

Mine forældre havde absolut ingen forstand på heste, og vi boede midt inde i en lille by. Og da jeg havde plaget dem længe nok, sagde de “Du må få en pony, hvis du selv spare op til den”! Hvilken de nok ikke troede ville ske… men det gjorde det!  Jeg havde gemt hver eneste krone jeg fik og da jeg var 9 år havde jeg sparet 2000,- kr sammen (som faktisk var mange penge dengang..), fundet ponyen jeg ville have og stedet den skulle stå.

Ponyen hed Buller, en lille fræk shetlandspony som boede i en garage. Min far skulle trække den hele vejen igennem byen og ud til opstaldningsstedet. Den bukkede og stejlede, og min far var ikke stolt af situationen. Men Buller og jeg fik mange gode stunder sammen, og jeg lærte hvad det indebar at have sin egen hest. Desværre blev jeg hurtig for stor til Buller, han blev solgt og jeg måtte atter spare sammen til en ny hest, som blev Fjordhesten Jolly Jumper – også kaldet Fjolle.

Fjolle, Reikas og de efterfølgende heste kunne jeg skrive en hel roman om – men det må blive en historie en anden gang… 🙂

Jeg har redet og tilredet mange forskellige heste i min tid som hestepige. Jeg har altid godt kunne lide at arbejde med de unge heste, og se hvordan de udvikler sig. Og det er også blevet til en del stævner i både spring og dressur, samt dyreskuer og kåringer. Derudover har jeg undervist i over 20 år – alt fra nybegynder til M-niv. i både spring og dressur. Førhen havde jeg varmblods heste, men efter jeg fik børn har jeg kastet min kærlighed på Fjordheste, hvilken jeg synes passer godt til familielivet.

Min gamle fjordhest Jokum var ham der fik mig tilbage på hesteryg, efter jeg fik børn og led af rideangst. Vi har haft mange gode stunder og oplevelser sammen, bl.a. har vi redet landsfinalerne i Trec sammen med vores hold “Trec Team Nord”, hvor vi sluttede på en flot 3. plads. Nu er han en ældre herre, som min datter Rasmine snart skal lære at ride på – da hun er ved at være for stor til hendes lille shetlænder Hugo. Derudover har vi også fjordhesten “Hæstrups Pjord”, som lige pt. er lånt ud til en sød veninde.

 

 

Jeg håber I vil få glæde og inspiration af

Ponyklubben

 

med venlig hilsen

Christina Ørum Larsen

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.